Zdaj je čas za vas

zdaj-je-cas-za-vas-dotik-lahkotnosti

Dragi moji, čas karantene je za nami in vsi se nekako ponovno vračamo na stare tire in obveznosti.

A ne glede na to, kaj sedaj počnemo, kje smo, doma ali v službah, bi se zraven mene gotovo še kdo strinjal, da smo kljub vsemu miru, izolaciji in karanteni, sedaj vsi ponovno spet v nekakšni napetosti, stresu, hitenju, prekratkimi dnevi  in še marsikaj bi se našlo.

Tudi jaz priznam, da se v teh zadnjih dveh tednih soočam s kar veliko izzivi, prekratkimi dnevi, napetimi odnosi, napetostjo zaradi dela, ipd. Prav tako sem se sama podala v nov projekt, ki je sedaj kar velik zalogaj zame in mi predstavlja res velik izziv, obenem pa je to tudi ponovno nekaj novega, kar lahko tako meni,  kot moji družini pomaga, da bomo še boljše zaživeli.

A kljub vsemu, se v meni še oglaša tisti tihi glasek, ki se imenuje strah ali dvom, ki me tu pa tam vrže tudi iz tira. Vendar pa imam na srečo tehnike in orodja, ki mi pomagajo da to dobro predelam, prediham in se tudi umirim, ter si ne dovolim pasti v paniko in stres, ter še vedno mirno spim. In grem umirjeno naprej.

Zagotovo pa je med vami tukaj kar nekaj takšnih, ki tega žal nimate in tega ne poznate. In v tem primeru verjamem,  da je za marsikoga sedaj ta čas veliko težji, kot si sploh lahko predstavljamo. V kolikor sama ne bi imela in poznala teh tehnik, ki jih sedaj poznam  in izvajam,  vem,  da bi tako zame kot tudi za mojo družino, bilo veliko težje.

Kajti, priznati moramo. Karantena nam je zagotovo na nek način odgovarjala. Odgovarjal nam je mir, umirjenost, upočasnjen ritem življenja. Odgovarjalo nam je to, da smo se lahko posvečali več drug drugemu, bili sami s sabo, se posvetili tako sebi kot tudi svojim družinskim članom. In se nenazadnje umirili.

Sedaj pa smo se ponovno vrnili v stari, hiter ritem, ki pa zagotovo marsikoga kar hitro utrudi in izčrpa in spet smo v tistem, ko si le želimo, da pride vikend. Pa še planeti nam sedaj tukaj malce nagajajo. Še posebej sedaj, ko bomo spet kmalu stopili v retrogradni Merkur. Tudi to je nekaj  na kar smo ljudje občutljivi.

Pa je res potrebno, da je tako? Ali si lahko dovolite, da si tudi sedaj upočasnite svoj ritem in si dovolite tisti svoj čas zase, ne glede kaj vas čaka še ta ali naslednji dan? Jaz vem, da si to dovolim. Če ne drugače, že tako, da se preprosto ločim tako od medijev, telefona in si dovolim uživati na svojem vrtu med mojimi rastlinami, ali preprosto posedeti zunaj na terasi. In biti v naravi.

Vsekakor pa si še vedno vzamem čas tako za svoje terapije, kot tudi za vse ostalo, kar me polni z energijo. Obenem pa se ob tem še prav veselim novega dne, saj komaj čakam kaj mi bo prinesel naslednji dan. Kakšno novo stranko bom spoznala? Kako bom lahko spet komu olajšala kakšno težavo ali pa mu pomagala že samo z nasvetom ali pogovorom? Namreč nekateri si želijo le pogovora. In to pri meni tudi dobijo.

Skratka vse to in še veliko več daje meni sedaj energijo, da lahko delam, ustvarjam, se pripravljam na otvoritev novega prostora in se veselim novih ljudi ter se obenem ob tem še zabavam.

Zato dragi moji. Izberite si tudi vi nekaj, kar vas bo polnilo z energijo. Vam dalo motivacijo, veselje in energijo za vsak nov dan in videli boste, da vam bo veliko lažje. Tudi sedaj, ko  imamo vsi veliko vsega za opraviti in postoriti. Še posebej tisti, ki imamo sedaj otroke, ki zaključujejo svojo osnovno ali srednjo  šolo. Je prav zanimivo obdobje.

A verjemite mi, kljub vsemu se lahko imamo še vedno lepo, smo umirjeni, sproščeni in radostni, ter se veselimo novih dni in tednov, ki so pred nami. Samo dovolite si vzeti čas zase, se posvetiti sebi, svojemu telesu, umu in mislim ter se tudi sedaj napolnite z novo energijo.

Nič ne pomaga, če si govorite, da sedaj  pa ni čas za to ali ono, ker morate še toliko postoriti,  obenem pa ste od vsega tega utrujeni in izčrpani. Kajti že z  eno uro na dan ali enim dnevom na teden, ki si ga posvetite zase, boste pridobili veliko več energije in kasneje  naredili veliko več stvari, kot če sebi ne namenite ničesar.

Torej,  izberite sedaj nekaj zase. In ne čakajte. Zdaj je čas za vas.

Čaroben pozdrav,

Simona-Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja