Zakaj počnem to, kar počnem?

zakaj-pocnem-kar-pocnem-dotik-lahkotnosti
Danes bi rada z vami delila zakaj počnem to, kar počnem. In sicer, sedaj nas je veliko, ki se na takšne in drugačne načine dodatno izobražujemo in si iščemo dodatne vire, kako se predstaviti ljudem, kako še naprej ustvarjati prihodke in biti čim bolj produktivni....

Danes bi rada z vami delila zakaj počnem to, kar počnem.

In sicer, sedaj nas je veliko, ki se na takšne in drugačne načine dodatno izobražujemo in si iščemo dodatne vire, kako se predstaviti ljudem, kako še naprej ustvarjati prihodke in biti čim bolj produktivni.

Eno izmed vprašanj v tej skupini je med drugim bilo nekako takole:

Razmislite, zakaj bi počeli to kar počnete? Ali samo zaradi denarja ali zaradi drugih dejavnikov? Mislim, da je to vprašanje res na mestu.

Res je tudi, da vsi počnemo to kar počnemo, izvajamo terapije, izobražujemo, pišemo, ustvarjamo razne druge programe ali morebiti samo zidamo hiše, zaradi denarja. Pa vendar, kaj je tisto kar nas res motivira pri tem delu? Denar, da ga bomo imeli veliko in si bomo lahko privoščili nešteto stvari in potovali ali strast do dela in ljubezen, ki jo čutimo pri tem delu?

To je tisto, kar bi rada danes delila z vami. Zame je to strast, ljubezen, veselje in nenazadnje tudi svoboda, da sem pri svojem delu lahko kreativna, vedno se lahko naučim nekaj novega in s tem tako pomagam sebi in drugim priti do boljših rezultatov.

Namreč, ko sem zadnjih 20 let sedela v pisarni kot knjigovodja in računovodja, te strasti nisem več čutila. Nikakor nisem mogla in marsikje tudi nisem smela izraziti svoje kreativnosti, svojih idej in tako sem ure in dneve sedela v pisarni, tipkala po računalniku številke, poslušala navodila kaj moram, kaj smem in da je glavni cilj na koncu samo denar. To je bilo vodilo povsod. Nikakor pa mi ni bilo dovoljeno, da bi v ta proces dela vključila del sebe in se pokazala še na drugih področjih,  ki bi morebiti lahko tudi pomagale pri procesu dela. Ker pač nisem bila za to izobražena. Nenazadnje, bila sem le knjigovodja in računovodja in za to sem bila OK.

Sedaj pa, ko sem pa že več kot 3 leta tako rekoč na »svojem« oz. ne več v sistemu, kot sem bila prej, lahko delam in se nadgrajujem tam kjer se želim. In ja, zagotovo tudi zato, da zaslužim. Pa vendar, osnovno vodilo pri meni je to, da se dobro počutim in da se posledično dobro počutijo ljudje, s katerimi sem, živim in delam. Ne počutim se dobro, če prodam izdelek ali storitev, za katero vem, da nima zame učinka, samo da jo kupijo drugi. Meni je pomembno, da deluje na vseh. Na meni, mojih bližnjih in seveda na vseh ostalih. Brez morebitnih stranskih učinkov.

Zato sedaj tako rada  izvajam refleksoterapijo ter seveda vse ostale terapije Access Consciousnessa. Ker vem da delujejo, pomagajo in so lahko odličen za vsakogar izmed nas. Brez tega, da s tem komu škodim. Namreč, ko to izvajam, se počutim odlično, sem vesela, da lahko pomagam ljudem,  sem umirjena in obenem lahko komuniciram s čudovitimi osebami, ki pridejo k meni. In to je zame tisto glavno vodilo, zakaj to počnem. Seveda tudi denar, saj brez tega žal ne gre.

Nenazadnje pa je tukaj velikega pomena tudi moje zdravstveno počutje, kajti počutim se veliko bolje kot sem se pred 4 leti, ko sem bila vsa zlomljena, v bolečinah in brez volje do življenja .

Zato, dragi moji. Res je pomembno vprašanje, zakaj počnemo to kar počnemo.

Kajti, če vse kar delamo, delamo le zaradi denarja, se nam žal na dolgi rok ne izide. Saj prej ko slej se nam bo nekje zalomilo in ne želim, da se vam zalomi tam kjer se je meni, pri zdravju. To je res boleča in nezaželena izkušnja.

Če pa med drugim svoje delo opravljate tako z ljubeznijo in ste za to tudi hvaležni, ne glede koliko zaslužite, verjemite, da se vam bo na dolgi rok veliko bolj obrestovalo kot si lahko mislite. Zato ne silite sedaj z glavo skozi zid in se ne lotevajte vsi enakih projektov, ker pač rabite denar. Ker to zagotovo ne bo tisto pravo. Raje sledite res sebi.

Res je, sedaj smo v veliki krizi, ne vemo kako bo naprej. A če sledimo svojemu srcu in sebi, verjamem da bo vse OK. Zato bom jaz zagotovo sledila svojemu srcu in sebi, še naprej bom izvajala refleksoterapije in Access Barse, čeprav trenutno le na svoji družini. In seveda kreirala delavnice sama ali pa s svojimi kolegicami. To me polni in radosti in ob tem uživam ter se med drugim izpopolnjujem.

Zagotovo bom tudi nadgradila svoj repertoar s kakšnim video tečajem refleksoterapije za vse, ki se mi bodo želeli pridružiti. A v osnovi je to glavnina, ki jo želim početi. Še vedno biti v stiku z ljudmi, jim fizično pomagati, tudi potem, ko bo vse to mimo in ne samo razmišljati, kako bi sedaj zapolnila svojo finančno luknjo.

Prav tako bom pisala še naprej, saj me to prav tako polni. In na podlagi tega že tudi nastaja moja knjiga, ki bo sedaj po 20 letih govorjenja končno ugledala luč življenja. In že kar nekaj oseb je, ki si jo želi prebrati. Jupi. A o tem bo govora drugič.

Torej vsi tisti, ki mi sledite, ostanite z mano še naprej če vam je to ljubo, kajti verjamem, da nam je skupaj lahko zelo lepo tudi v teh kriznih časih. Zagotovo pa bom še naprej z vami po vsem tem, ko se bomo končno spet lahko v živo videli in srečali.

Kajti to sem jaz, Simona, ki ima rada stik z ljudmi in ki je vesela, da lahko ljudem pomaga, če je le to mogoče.

Čaroben pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja