Zadovoljna sem!

Današnji prispevek pa bo na temo zadovoljstva.

Namreč pretekli teden, ko sem na svojem FB profilu delila svojo novo sliko, mi je moja coachinja Sara Hrovatič zapisala v komentar, da izgledam zadovoljna. In dejansko priznavam.

Ja, res sem zadovoljna.  Zakaj pa ne bi bila?

Kajti, če se ozrem nazaj, še posebej v pretekle dve leti, dejansko živim to, kar sem si želela že dolgo let nazaj.

Čeprav v preteklosti oz. pred dobrimi tremi leti zagotovo ne bi dejala, da sem zadovoljna. Prej nasprotno. Bila sem namreč zelo nezadovoljna, če sem iskrena, zelo nesrečna. Kljub temu, da sem imela ob sebi čudovite ljudi (svojega moža, ki me podpira že dobrih 28 let in svoji  hčerki), sama nisem zaznavala zadovoljstva v sebi. Kajti vse svoje preteklo življenje sem večino časa poslušala ljudi, ki so mi nekako prenašali le nezadovoljstvo, bili večino časa negativni in iskali le slabe stvari v življenju. In tudi takrat, ko se je zgodilo kaj lepega, so to hitro znali spremeniti v slabo. In to že z besedami: “Eh saj veš, dobro za nas tako ne more dolgo trajati. Za vsakim dobrim, pride vedno slabo. Tako, da se ne veseli preveč. ” In če sem iskrena, sem to največkrat slišala tudi od svoje mame.

Pa vendar, ali je res potrebno, da se tako izražamo?

Ali ni bolje, da takrat, ko se nam res nekaj lepega zgodi ali dogaja, raje to še povečamo in si rečemo:

Ja, zadovoljna in srečna sem s tem kar imam in živim.

In kako je lahko še boljše kot tako?

In kaj vse mi je še na razpolago ?

Kajti sama kljub temu, da res nimam milijonov na svojem računu, sem ta trenutek resnično zadovoljna in srečna. Prvič zato, ker sem v tem trenutku, ko to pišem ravno na svojem oddihu na morju. 🙂

Drugič pa zato, ker se tudi drugače, ko sem doma, v nov dan zbujam brez cmoka v grlu in bolečine po telesu, kot se mi je to dogajalo pred tremi leti. Si privoščim svoj jutranji ritual, začnem dan sproščeno in delam to, kar me veseli in polni. Obenem pa delam z ljudmi, ki so hvaležni za to, kar jim dajem in nudim. Ter si sama izbiram, kaj bom počela in kdo bo tisti, ki mi bo doprinos. Saj se lahko odločam sama. Ter tako za slabe dogodke in situacije ne krivim drugih, ampak vzrok raje poiščem v sebi. Kaj sem pa jaz naredila tukaj narobe oz. kaj se še moram sedaj naučiti, da se tole ni izšlo, tako, kot si želim?

Zato ti, ki morda sedaj bereš tale prispevek, vprašaj se tudi ti.

 Ali si zadovoljna tukaj, kjer si ta trenutek svojega življenja, ali ne?

In v kolikor nisi, kaj je tisto, kar ti preprečuje imeti zadovoljstvo?

 Si to ti ali le prepričanja, da ti nisi dovolj, da nimaš dovolj, ali je kaj drugega?

Ko se boš namreč večkrat to vprašala, ali si celo zapisala, boš namreč ugotovila, da v resnici tvoje življenje sploh ni slabo in da nisi obkrožena s slabimi stvarmi. Ampak je le energija tista, ki jo širiš okoli sebe. To pa je lahko energija zadovoljstva ali nezadovoljstva.

Zato dovoli si biti ZADOVOLJNA danes tudi ti, kajti sreča se skriva v malih stvareh in velikih ljudeh. In verjamem, da si tudi ti velika oseba, ki si zasluži, da je srečna in zadovoljna. Tako kot jaz .

V kolikor pa te zanima, kakšno energijo zadovoljstva lahko to poletje pri meni dobiš, pa si poglej na moji spletni strani www.dotiklahkotnosti.si, kjer ti je med drugim na voljo tudi vse, kar počnem in kako ti lahko pomagam.

Dobrodošla.

Lahkoten morski pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti.

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja