Promocija zdravja na delovnem mestu

Se srečujete z nadpovprečnim številom bolniških staležev pri svojih zaposlenih, ali čutite, da zaposlenim pada delovna motivacija in pripadnost podjetju?

Rešitev je lahko skupinski Access Bars tretma ali delavnica, s katero se bodo zaposleni sami naučili povečati svojo produktivnost.

Delo je izjemno pomembno za zdravje zaposlenih. Za večino ljudi je več kot le vir dohodka, je velikega pomena za družabne stike in pozitivno vpliva na človekovo samospoštovanje. Po drugi strani pa lahko delo in delovno mesto negativno vplivata na posameznika in njegovo zdravje.

Strokovnjaki ocenjujejo, da se zaradi ekonomskih posledic nevarnega in nezdravega delovnega okolja izgublja od tri do pet odstotkov bruto družbenega proizvoda.

Samo v Sloveniji letno izgubimo okoli 10 milijonov delovnih dni zaradi bolniških odsotnosti, kar pomeni, da zaradi bolezni ali poškodb dnevno izostane od dela skoraj 40.000 ljudi. Stroški teh odsotnosti znašajo okoli 400 milijonov evrov, od tega več kot polovico plačajo organizacije same, preostali del krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije za nadomestila plač med bolniško odsotnostjo, daljšo od 30 delovnih dni.

Slovenski delavci pretežno zbolevajo za boleznimi, ki bi jih bilo mogoče s programi promocije zdravja pri delu preprečiti ali vsaj preložiti na poznejši čas.

Kako je promocija zdravja na delovnem mestu koristna za podjetje?

Zraven zgoraj naštetih prednosti uvajanja promocije zdravja, je to tudi dejavnik prestiža, saj prispeva k izboljšani javni podobi podjetja, kar daje podjetju večjo vrednost na trgu, večjo konkurenčnost in kakovost poslovanja.

Zadovoljen in zdrav delavec se lažje spopada z obremenitvami, ki jih prinašajo tako službene obveznosti, kot druge življenje vloge. Pri tem mu lahko pomagajo tudi Access Bars tretmaji. 

Access bars tretmaji na delovnem mestu omogočijo:

Zagotovo si želite, da bi bili skupaj z zaposlenimi zdravi, vitalni in mentalno pripravljeni na vse. Torej, kaj čakate?

30-minutni Access Bars tretmaji za zaposlene so investicija v podjetje!

30-MINUTNI ACCESS BARS TRETMAJI ZA ZAPOSLENE SO INVESTICIJA V PODJETJE!

Kot podjetja lahko izbirate med izobraževanjem in delavnicami Access Bars, kot tudi med Access Bars tretmaji za zaposlene, za katere se pogovorimo individualno.

Želite, da se zaposleni v vašem podjetju sprostijo, kot so se pred tisočletji že stari Kitajci in Egipčani? POTEMTAKEM VAM PONUJAM TUDI 20-30 MINUTNO UMIRITEV Z REFLEKSOTERAPIJO. Namreč to je starodavna zdravilna metoda, kjer se s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti celotno telo, ga umiri in harmonizira.

Imate vprašanja ali vas zanima sodelovanje?