Si veliko več, kot si misliš, da si

si-veliko-več-kot-mislis-dotik-lahkotnosti

Leto 2020 se zaključuje, zato sem se namenila, da ob koncu tega leta podelim s teboj še nekaj svojih misli in spoznanj, ki se mi zadnje dni oz. tedne premetavajo po glavi.

Verjamem, da se tudi ti, tako kot jaz strinjaš, da je letošnje leto 2020 bilo resnično turbulentno, polno preizkušenj, tako čustvenih, mentalnih kot tudi fizičnih, ki je dodobra prevetrilo vsako osebo na tem planetu. Ene sicer bolj, druge manj.

Res je tudi, da smo doživeli veliko izgub in žalosti, kot tudi strahu in občutka nemoči.

Pa vendar, sama sem zaznala, da je bilo tudi kar nekaj lepih in svetlih trenutkov, ki so nam vsem dali pogled v nove možnosti in odkrili nova videnja ter zavedanja.

Zame, če sem odkrita, to leto 2020 sploh ni bilo slabo, tako kot to vidi večina.

Čeprav še vedno nimam rednega dohodka, ne vem kdaj bom spet lahko nemoteno delala, kaj mi bo prinesel naslednji mesec, kakšna preizkušnja vse me še čaka, itd.

Pa vendar sama občutim to leto, kot leto korenitih sprememb, ki so se morale zgoditi in velikih premikov, ki so nujno potrebni, da začnemo drugače in veliko bolje živeti.

Saj če priznam, smo se vsi v zadnjih letih resnično izgubili. Izgubili smo se v materialnem svetu, v potrošništvu, v tekmovalnosti in v vsem ostalem, kar nekateri še vedno tako močno pogrešajo, pa v bistvu sploh ni pomembno in dragoceno.

  • Dragoceni so trenutki, ko se počutiš dobro, ko si zdrav in vitalen, ko lahko delaš kar si želiš in te ob tem podpira ne samo tvoja družina, ampak tudi tvoje telo.
  • Dragocena je družina s katero živiš, sorodniki in prijatelji, ki te imajo radi in te podpirajo, ter se tudi v svojih težkih trenutkih spomnijo nate in te pokličejo ali te celo obiščejo.
  • Dragoceni so vsi pristni nasmehi in objemi, ob katerih začutiš, da si resnično zaželen/a in vredna vsega, kar si. Ko to čutiš in veš, da to čutijo tudi drugi in zato hočejo biti s teboj.
  • Dragoceno je to, da dihaš čist in svež zrak, da imaš čisto vodo in vedno dovolj hrane ter, da se zavedaš, da je vse to eno veliko obilje, ki mnogim ljudem na tem svetu več ni dano.
  • Dragoceno pa je seveda tudi to, da vsak dan lahko narediš nekaj novega in izbereš nekaj drugačnega, saj ti nihče ne prepoveduje, da tega ne smeš storit.

Kajti še vedno si le ti kreator svojega življenja. In samo ti se odločaš, kaj boš danes počela, kaj boš jedla, s kom boš bila in nenazadnje, kaj boš danes spremenila, da bo tvoje življenje jutri drugačno.

Samo ti si ta oseba, ki lahko vse to naredi. In verjemi, noben ukrep, nobena karantena in noben virus, ti tega ne more preprečiti, če si se ti odločila, da boš to stvar resnično izbrala ali naredila.

In samo ti si tista, ki se lahko odločiš, da boš svoje življenje spremenila na bolje ali slabše.

Kajti, tako kot sem jaz pred leti tole sporočilo dobila, ga danes tudi s tabo delim:

»Si veliko več, kot si misliš da si.«

Le poslušati se je potrebno in začeti slediti temu, kar te kliče in spodbuja da spremeniš.

Seveda pa pot do sprememb nikoli ni enostavna in lahka. Sama to dobro vem. Kajti preden sem prišla do takšnih občutkov in zaznav, tudi sama nisem vedela, kaj naj sploh še v tem življenju počnem.

A sem to našla. Našla sem v tem kar počnem, v tem kar se še učim in v tem kar sem doživela. Ker sem iskala, vztrajala in tudi sledila sebi.

Zato, draga moja. Ne glede na to, kako hudo se ti sedaj to leto zdi. Ne obupaj, ampak išči, vztrajaj in sledi. Sledi temu, kar te kliče, te polni in ti pomaga, da vidiš vsak dan lep, tudi v tistih dnevih in trenutkih, ko svet okoli tebe ni prijazen in vesel.

Saj življenje se začne pri tebi.

Začni živeti sedaj in dovoli letu 2021, da te ponese v nekaj novega, v nekaj ob čemer boš začutila, da si veliko več, kot si misliš da si.

Seveda, če pa ob tem si moje pomoči želiš, pa veš, da na info@dotiklahkotnosti.si me dobiš.

Saj že od januarja 2021 bom zate ponovno za tretma ali delavnico dosegljiva.

Lahkoten pozdrav,

Simona-Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja