Refleksoterapija in diabetes

Zagotovo si že slišala za diabetes oz. za sladkorno bolezen.
No, jaz sem. Še celo dolga leta sem živela z osebo, ki jo je imel. In verjemi, včasih je bilo kar pestro. Še posebej, ko je nivo inzulina v krvi padel in je bila »veselica«, kasneje pa je nastopila sladkorna koma .

Da bi razumeli, kaj je diabetes, pa je potrebno najprej razumeti vlogo inzulina v vašem telesu. Inzulin je hormon, kemični sel (posrednik), ki nastaja v enem delu telesa in deluje na drug del.
Je beljakovina, odgovorna za uravnavanje ravni glukoze v krvi kot del presnove. Pri zdravih posameznikih je vloga inzulina vzdrževanje enakomerne ravni glukoze v krvi z zagotavljanjem zadostnega sproščanja iz jeter. Sladkorna bolezen tako opisuje skupino presnovnih bolezni, pri katerih ima oseba visoko glukozo v krvi (krvni sladkor), bodisi zato, ker je tvorba inzulina nezadostna, bodisi zato, ker se telesne celice ne odzivajo ustrezno na inzulin.
Odjemalci z visokim krvnim sladkorjem imajo običajno poliurijo (pogosto uriniranje); postajali bodo vse bolj žejni (polidipsija) in lačni (polifagija).

Poznamo pa dve vrsti diabetesa. In obe vrsti diabetesa se da obvladovati.
Sladkorna bolezen tipa 1 traja vse življenje in običajno zahteva redne injekcije inzulina ter posebno prehrano in gibanje. Sladkorna tipa 2 običajno traja tudi vse življenje.

A kljub vsemu, si tudi pri tej bolezni, lahko pomagamo na različne načine.
In eden izmed teh načinov je tudi refleksna masaža nog ali rok.
Refleksna masaža je namreč lahko odlična metoda za pomoč tvojim hormonom. Ne glede na to, ali gre za nezadostno proizvodnjo inzulina ali ker so celice postale odporne nanjo, lahko refleksna masaža pomembno vpliva na uravnoteženje proizvodnje nekaterih hormonov in na odziv tvojega telesa nanje.
Poleg tega s stimulacijo pravih točk in con lahko pomagamo tudi uravnotežiti raven glukoze v tvoji
krvi.

Obenem pa refleksna masaža že dolgo dokazuje, da povečuje kroženje krvnega obtoka po telesu, ki je pogosta težava za bolnike s sladkorno boleznijo. Saj visok krvni sladkor med drugim lahko povzroči tudi zgostitev vezivnega tkiva po celem telesu, kar povzroči zmanjšanje prožnosti in bolečine po celem telesu.

Zato, če si tudi ti ena izmed tistih oseb, ki živi s sladkorno boleznijo ali pa poznaš koga, ki jo ima in bi mu želel/a pomagati – ne oklevaj.


Rezerviraj si svoj termin na info@dotiklahkotnosti.si že sedaj, kjer bom z veseljem poskrbela, za :

  • pekoče bolečine v mečih
  • pogoste krče v nogah
  • hladna stopala
  • bolj umirjen spanec
  • za zmanjšanje stresa in tesnobe

In kar je najlepše. Primerna je tako za otroke, kot tudi za starejše. Tako, da na voljo je vsem.
Le izbrati si jo je potrebno in tako sebi omogočiti bolj lahkotno življenje. Saj si to zaslužiš.


Lahkoten pozdrav,
Simona –Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja