Pomladanska “utrujenost”?

Spet je že kar nekaj dni naokoli, odkar sem nazadnje kaj zapisala in že smo zakorakali v sredino meseca aprila.

Pa me vseeno zanima. Kako si kaj? Kakšno je tvoje počutje ta mesec, še posebej po velikonočnih praznikih, od katerih je prav tako že minilo nekaj dni?

Se tudi ti, tako kot jaz, zadnja dva tedna zbujaš veliko težje, kot ponavadi?

In nikakor ne moreš prav zlesti iz postelje, ker bi tvoje telo še počivalo?

No, naj te potolažim. Nisi edin/a, ki občutiš tako. Tudi meni se to dogaja zadnje tedne, če sem iskrena, vse odkar so nam spremenili uro. Ja priznam, sem človek bioritma. In ko se mi kaj podre, se tudi sama še vedno znajdem v kaosu. Kljub temu, da obvladam in izvajam že kar nekaj stvari na sebi, me pa takšne stvari še tudi doletijo.

A za razliko od pred, ko sem se pred leti počutila tako in nisem vedela, kaj je vzrok temu in sem slepo verjela, da je vse to le odvisno od vremena in da proti temu ne morem nič. Je pač spomladanska utrujenost. Pa danes vem, da to ni tako.

Ja spomladanska utrujenost je, pa vendar je povezana s  tem, v kakšnem stanju smo mi. V kakšnem stanju je naše telo in naši organi.

In čeprav že nekaj časa vsi govorimo o spomladanskem čiščenju. In kako je dobro, da se vsaj malo prečistimo, saj s tem pomagamo jetrom. Pa bi tukaj vseeno ti še rada zaupala zakaj je tako.

Ko smo stopili v mesec april, smo po tradicionalni kitajski medicini (TKM) med drugim vstopili v čas jeter.

Kar pomeni, da je sedaj čas za razstrupljanje in »čistko« na vseh področjih življenja. Tako fizičnega kot mentalnega telesa, prav tako pa je idealen čas za čiščenje doma, medsebojnih odnosov, kariere, ipd .

Obenem pa je to čas, da okrepimo svoja jetra, ki so med drugim organ lesa, ki po TKM vlada pomladi in katere vibracijsko število je 6.

To pomeni, da v kolikor je med drugim tvoje življenjsko število 6, so tvoja jetra toliko bolj na udaru. Kar posledično pomeni večjo utrujenost in čustveno razdražljivost.

Prav tako ni nič nenavadno, če v tem času občutiš nemir, potrtost, razdražljivost, dušenje ali celo morda depresijo in tesnobo.

Kajti programi blokad, ki vplivajo na tvoja jetra so: jeza, potlačena čustva, nizke sposobnosti, živčnost, nemirnost.

Medtem, ko pa imaš na drugi strani program potencialov, kot sta mirnost in velike sposobnosti, ki so prav tako vezana na jetra in ti lahko pomagajo.

Omeniti pa je dobro, da imamo tudi dele telesa, ki so povezana s tvojimi jetri. Ti pa so:

Oči (kar pomeni, da nosiš očala)

Ščitnica (lahko je preveč ali premalo aktivna)

Debelost (se spopadaš s preveliko težo)

Ni ravno določeno, da imaš vse te težave, ki so zgoraj navedene. A le že ena od teh težav s katerimi se morda soočaš, pa ti je lahko znak , da so tvoja jetra obremenjena.

In če se slučajno soočaš še z glavobolom, migreno, krčih v mečih, pekočimi očmi, slabšo vidljivostjo, omotico, visokim krvnim pritiskom, debelostjo oz. povečanem apetitu po nezdravi hrani.

Potem veš, da tvoja jetra potrebujejo pomoč. Zato jim pomagaj.

Kajti jetra so organ, ki se je sposobno obnoviti, saj na njih ležijo energetske sposobnosti samozdravljenja. Pa vendar se je potrebno zavedati, da za to rabijo tudi tvojo pomoč.

Pomagaš pa jim lahko tako z ustrezno prehrano, ki jih bo razbremenila, kot tudi z gibanjem in raztezanjem telesa.

Pojdi ven, naužij se svežega zraka, hodi na dolge sprehode, pojdi v hribe, vnesi v svoje življenje redno vadbo.

Ne pozabi na raztezanje. Vključi ga v svojo dnevno rutino, saj je raztezanje ključno za vitalnost in ravnovesje elementa lesa.

Delaj vaje za oči. Kot sem omenila, jetra so povezana s tvojimi očmi, zato se jim v tem času še bolj posveti.

Že kroženje z očmi ali izmenično gledanje v levo in desno veliko pripomore k zdravju oči.

Lahko pa tudi poskusiš s Korekcijo vida, procesom, ki bo tvoje oči sprostil in ti dal novo energijo.

Vsekakor pa je dobro, da v tem času preživiš čim manj časa za zaslonom (še posebej računalniškim ali telefonom). Priporočljivo pa je, da vsaj eno uro pred spanjem zamenjaš kakršen koli zaslon z dobro knjigo ali literaturo. Ki ne samo, da bo sprostil tvoje oči, ampak te bo bistveno hitreje popeljal v lep in miren spanec, kar je še posebej dobro za tvoja jetra in oči. Da se odpočijejo. Saj ko spiš, se tvoje telo regenerira.

Več spanca, več samozdravljenja, manj spanca, manj samozdravljenja.

No in sedaj tudi  veš, zakaj se ti jaz tako pogosto več ne oglašam. Ker si po dolgem dnevu raznih del in opravkov, zvečer raje čistim svoja jetra, kot da kaj napišem. Zato raje odležim brez vsega na kavču ali v postelji in si dovolim, da se moje telo regenerira oz. samozdravi.

Kaj pa ti, si dovoliš kaj takega ?

Aja, pa na meditacijo sem pozabila. Tudi ta je zelo dobrodošla v tem času. Saj če želiš, da se jetra napolnijo z življenjsko energijo, je dobro da najdeš svoj notranji mir skozi meditacijo. Ali kakšno drugo tehniko, ki te umirja.

Seveda pa tudi tukaj na masažo ne smem pozabiti, zato je le dobro, da si kakšno tudi v tem času privoščiš. Sama sem ti na voljo tako z refleksno masažo nog oz. rok, kot tudi s Tibetansko refleksno masažo vratu in glave. Ki pa sta prav tako obe odlični pri čiščenju tvojih jeter. Saj sta obe osnovani na podlagi TKM in drugih ved, kar pomeni, da ne masiramo samo tistih delov po katerih izvajamo pritiske, ampak obenem spodbujamo organe in dajemo pomoč našim organom, da se hitreje očistijo, znebijo blokad in se pričnejo samozdraviti.

A ni to krasno? Koliko vsega nam je na dosegu roke. Samo izbrati moramo in narediti nekaj zase.

Lahkoten pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja