Notranji mir je pot do zdravja

Notranji mir je pot do zdravja

V času, ko nas obkrožajo različni strahovi, kot tudi finančne in naravne katastrofe, je najlažje se prepustiti toku in biti pesimist, ki negotovo zre v svojo prihodnost.

Vendar pa je ravno zdaj čas, ko moramo vsi globlje pogledati vase in znova najti notranjo moč. Ja, ni lahko in na čase je lahko še težje, kot se počutimo sedaj. A ravno ta del nas nam lahko podari mirno in zadovoljno življenje. Namreč ravno notranji mir je pot do zdravja.

Morda se vam zdi, da so se vam že zgodile najhujše nočne more. Morda ste, tako kot jaz letos, doživeli že kar nekaj padcev in zlomov, ki so vam vzeli moč in vas pustili ravnodušne in apatične.

In ravno te okoliščine, te situacije, ti padci kot tudi zlomi nas lahko naučijo, kako preživeti kljub težavnim okoliščinam. Res je, da na začetku ne razumemo, zakaj so se nam določene stvari zgodile. Npr. zakaj smo zboleli, zakaj smo ostali brez službe ali dela, zakaj smo brez denarja, itd. A ko smo na poti k svoji notranji moči, ko se povežemo sami s seboj, začnemo dojemati, da v bistvu gre za izziv, da nas naredi močnejše.

In verjemite mi, vem o čem govorim oz. pišem. Kajti sama imam letos kar precej izzivov, za katere ne vem ali jih bom uspela premagati ali bom ponovno padla. Tako kot sem padla pred leti.

A ko se poglobim vase, si vzamem čas zase, se povežem, meditiram, sproščam in seveda tudi zjočem, se moja percepcija na to, kar se mi v tistem trenutku dogaja, spremeni. V sebi čutim silo oz. moč, ki je že v meni in ki mi obenem pomaga premagati vse izzive in iti skozi vse občutke strahu, panike, jeze in žalosti. In ta moč me kasneje pripelje tudi do notranjega miru.

Tako kot lahko pripelje tudi vas. Le začutiti in prepoznati jo morate, ter si dovoliti, da z njo spremenite svoje življenje.

Da pa bo iskanje svojega miru lažje, vam tukaj predajam 5 koristnih nasvetov, ki vam pri tem lahko pomagajo:

  1. Sprijaznite se s svojo preteklostjo

Kar je bilo je bilo. Preteklosti ne moremo spremeniti, prihodnost pa lahko. Zato nam podoživljanje preteklosti onemogoča veselje v sedanjem trenutku in nas venomer meče nazaj v tisto, kar se je že zgodilo. In nam ne dovoli normalno nadaljevati z življenjem.

  1. Naj bodo vaše misli vaš najboljši prijatelj, ne sovražnik

Vaše misli so lahko umerjene v skrb in stvari iz preteklosti. A vedeti je treba, da takšne misli postanejo vaš sovražnik. V nasprotnem primeru pa, ko svoje negativne misli spremenite v pozitivne misli, pa je vaše življenje bolj mirno in polno.

Zato si sama tukaj vsak dan pomagam že s kratko 5-10 minutno meditacijo, kot tudi z različnimi pozitivnimi afirmacijami. V kolikor pa si dovolim prejeti še kakšen tretma, ki moje misli umiri, kot je npr. Access Bars tretma, pa so moje misli veliko bolj pozitivne.

  1. Vaše reakcije so lahko zlato

Agresivnost ali izogibanje boju. V situaciji mnogi naredijo prvo ali drugo napako. Če pa reagiramo mirno, brez polaganja krivde na drugo osebo, dajemo sebi največ moči. Ko se boste naslednjič soočili s tako situacijo, ne boste pustili, da vas nekdo vznemiri.  

Zato pri slednjem zelo rada uporabim tale pripomoček »Zanimivega pogleda« iz Access Consciousnessa oz. besede:

»Ok, vse je le zanimiv pogled. »

»Zanimiv pogled, da me je sedaj to razburilo. In zanimiv pogled, da je ta oseba tako odreagirala.«

To je res krasen pripomoček. Le uporabiti ga moramo večkrat in naš svet bo lepši.

  1. Naj vas vodi intuicija

Naša intuicija je kot navigacijska naprava, ki nas vodi varno skozi naše življenje. Točne ve, kaj je dobro za nas in kaj ne. Velikokrat pa zanemarimo, kar nam intuicija govori, kar se zgodi iz strahu. V stresnih situacijah pa vemo, da se ponavadi odločamo slabo. Zato se moramo umiriti in poslušati svojo intuicijo, za mirno in stabilno življenje.

Se povezati sami s sabo in si obenem dovoliti začutiti tudi svoje telo. Kajti telo nam vedno sporoča, kaj si želi in česa ne. 

  1. Živite v sledenju svojega cilja

Težko smo srečni, če ne izkazujemo svojega talenta ali pa smo neaktivni pri iskanju ter doseganju svojega namena v življenju. Če se veselite vašega dela, potem ste na pravi poti.

Ko se soočamo s težavnimi situacijami, si lahko hitro ustvarimo iluzijo, da je z nami nekaj narobe. Vendar je to samo naš ego, ki se skuša utrditi. V težkih trenutkih se spomnimo, da smo še vedno čudovito bitje, ki zna ljubiti in biti ljubljeno. V kolikor pa kljub vsem težavam ohranimo svojo ljubezen do vseh, četudi bodo drugi udrihali po nas, bomo ohranili tudi svojo moč.

Zato je pošiljanje ljubezni vsem ljudem, prav tako odličen pripomoček za ohranjanje svojega miru.

In priznam, sama to počnem vsakodnevno. Kar pomeni, da se vsak dan v svojih mislih povežem z vsemi ljudmi, ki jih poznam. Tudi tistimi, ki so me kadarkoli ranili in prizadeli, ter jim pošiljam ljubezen. Seveda pa to ljubezen pošiljam tudi tistim, ki jih ne poznam, pa morda potrebujejo takšno obliko pomoči.

In veste kaj? Deluje. Saj sem vsakokrat po takšnem postopku, bolj umirjena in tudi bolj sproščena.

Velikokrat pa se mi zgodi še kakšen čudež ali klic osebe, ki mi polepša moj dan.

Zato, dovolite se umiriti ter si polepšati svoj dan in svoje življenje tudi vi. 

Pa naj bo to le s temi pripomočki ali s čim drugim. V bistvu je pomembno, da najdete svoj mir. 

V kolikor pa vam je prispevek všeč, ga lahko seveda tudi podelite naprej.

Lahkoten pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti

Notranji mir je pot do zdravja

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja