Kakšno masko pa nosite vi?

kaksno-masko-pa-nosite-vi-dotik-lahkotnosti
Veselje je tisto, česar nam v današnjem času primanjkuje...

Tokrat se vam oglašam v obdobju, ko je pri nas na Ptuju vrhunec pusta in je vse v znamenju zabave, norčij in veselja. Tole je videti čarobno v našem čudovitem mestu, ki je med drugim tudi še zgodovinsko zelo lepo.

Marsikdo pusta ne mara in ga ima za »čas norcev« na Ptuju, vendar jaz nisem takšnega mnenja. Čeprav se letos nisem udeležila nobene posebne pustne zabave, razen karnevala, pa tudi maskirala se posebej nisem (slikica je izpred nekaj let nazaj), mi je všeč, ko si dovolimo biti še nekdo drug.

V osnovi imam pustni čas rada tudi zato, ker se ljudje za razliko od celotnega leta, v tem času sprostijo, povežejo drug z drugim in kar je najpomembnejše, se veselijo.

In ravno veselje je tisto, česar nam v današnjem času primanjkuje. Veliko je namreč ljudi, ki se ne znajo več veseliti, se smejati in se sprostiti, razen ko si nadenejo maske. Ste pomislili, kako bi bilo, če bi to svojo masko lahko nosili skozi vse leto in bi tako bili ves čas veseli, srečni in nedvomno zadovoljni? Si želite, da vas veselje, razigranost in druženje s prijatelji spremljata vse leto?

No potem imam tukaj nekaj za vas. Pomislite. V resnici pust ni tisti, ki vam vse to daje in omogoča, ampak ste to Vi , ki vse to že imate. Zato se vprašajte: “Kakšno masko nosim sedaj  jaz?” Tisto, ki se prikazuje le v pustnem času ali tisto, ki je z mano vse leto ?

In videli boste, da je v resnici vaša maska polna veselja, norčij in razigranosti, prisotna z vami vsak dan v letu, le da se jo bojite pokazati in si jo dovolite dati ven le za vam priljubljenim likom.

Dovolite si biti razigrani, veseli ter norčavi 365 dni v letu in videli boste, vaš svet bo vesel.

Čaroben pozdrav,

Simona-Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja