Kakšen prispevek ste lahko vi?

Se tudi vi to kdaj sprašujete?

Se tudi vi kdaj sprašujete: “Kakšen prispevek sem lahko danes jaz?”

To vprašanje si namreč sama postavljam vsak dan. Priznati moram, da odkar uporabljam to »orodje« oz. to vprašanje, opažam pri sebi veliko več sprememb, kot sem jih v preteklosti. Za nekatere morda to deluje nelogično. A če dobro pomislite, si navadno radi postavljamo negativne odgovore, kot npr.: “Saj bi se tega lotil/a , pa ne vem če bi to znal/a” ali “Saj bi to naredil/a,  pa kaj če drugi tega ne upoštevajo”.

Pa je to res ? Je res, da nimate časa, znanja oz. da vas drugi ne upoštevajo, ali je to projekcija nekoga drugega, ki vam je to misel predal?

Tudi sama sem namreč dolga leta delovala tako in si nisem upala stopiti iz cone »udobja« v cono »neudobja«. Namreč prepričana sem bila, da nisem dovolj dobra, da me nihče ne opazi, da imam premalo znanja in izobrazbe in še bi lahko naštevala, kakšni razlogi so vse bili. A vse to so bile misli in besede drugih (šole, sorodnikov, znancev, nadrejenih), ki so jih izgovarjali v nedelovanju sebe.

Vse dokler se nisem srečala z vprašanjem: “Kakšen prispevek si lahko danes ti?”

Priznati moram, da mi je to dalo popolnoma novo zavedanje ter možnosti. Ko se odpremo neskončnim možnostim spoznamo, da ni omejitev in da nam je veliko več na voljo, kot smo bili prej voljni videti.

Lepota tega vprašanja pa je tudi ta, da ga lahko uporabimo za karkoli in kadarkoli.  Za družino, odnose, posel, denar, ljubezen, okolje, ipd. Kajti, ko postavimo to vprašanje, enostavno dobimo zavedanje, ki so vrata našim novim možnostim in spremembam.

In kako bi bilo, če bi tako, kot to počnemo mi v družini, uporabili to vprašanje kjerkoli ter bili prispevek tudi vi? 

Vaša Simona 🙂


Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja