Kaj izbiram danes? Sebe ali denar?

jaz-ali-denar-dotik-lahkotnosti
Tokrat se bom dotaknila teme, ki je vsem občutljiva in to je »denar«. Zagotovo se sedaj sprašujete, kaj vam bom pa sedaj »dolgovezila« o denarju? A v resnici ne kaj veliko, saj to ni moj namen in če sem odkrita, se tudi sama še kar veliko učim na tem področju....

Tokrat se bom dotaknila teme, ki je vsem občutljiva in to je »denar«.

Zagotovo se sedaj sprašujete, kaj vam bom pa sedaj »dolgovezila« o denarju? A v resnici ne kaj veliko, saj to ni moj namen in če sem odkrita, se tudi sama še kar veliko učim na tem področju.

In ravno zaradi tega vam pišem, saj sem ugotovila, da se ljudje ustavijo na določenih točkah in pred določenimi izbirami ravno zaradi denarja. Npr. ne kupijo si nove obleke, ker ni denarja. Ne gredo na oddih, ker ni denarja. Ne privoščijo si frizerja ali masaže, ker ni denarja. Najbolj boleča pa je zagotovo ta, da si ne izberejo nove poti, ker ni denarja ali pa se celo bojijo izgube denarja.  Pa je v resnici res temu tako ?

Ali za marsikaj od tega ni denarja, ali je to le izgovor za stvari in potrebe, ki jih ne privoščite sebi? Kajti denar ni le »denar« kot ga poznamo v obliki bankovcev in kovancev. Denar je okoli nas v različnih oblikah. Tako v obliki stvari, ki jih prejmemo  ali celo podedujemo. Ali morebiti prejmemo darilo za oddih ali sprostitev, kar prav tako nismo kupili. Ali preprosto dobimo od soseda, sorodnika, prijatelja nekaj v dar, kar nam ni potrebno kupiti. Npr. domače olje, zelenjavo, mleko, obleke, otroške igrače, kolesa in še marsikaj bi se našlo. 

Veliko je celo mladih oseb, ki živijo pri svojih starših in imajo kljub svoji službi zastonj streho nad glavo, nekateri pa še celo hrano in elektriko in ostale dobrine. A ni to vse denar? Pa vidite vse to kot bankovce in kovance? Zagotovo vsi ne. Marsikdo med vami, si predstavlja to le kot stvar, ki jo je pač prejel, ker mu pač pripada, ne zazna pa vrednosti tega v denarju.

In to dragi moji, je denar, ki je velikokrat mnogo bolj dragocen, kot denar , ki ga imamo na banki ali v svojih »nogavicah«.

Zato vas sprašujem, zakaj kljub temu, da vsak izmed vas, ki je zagotovo kaj od zgoraj naštetega že prejel in še prejema, ne izbere še nekaj zase, kar si v resnici želi in kar ga bo resnično tisti trenutek osrečilo in mu morebiti tudi pomagalo do boljšega življenja?

Saj če pomislite, veliko je oseb, ki kljub svoji ne najboljši finančni situaciji , se še vedno odpovedujejo sebi in omogočijo npr. otroku nakup najnovejšega telefona, računalnika , sorodnikom darila za razvajanje ipd. kljub temu, da bi sami bolj potrebovali tisto stvar.

Zato, kje je tukaj izgovor za pomanjkanje denarja? Ni ga, kar je tudi prav, saj je lepo če osrečimo svoje bližnje .
Pa vendar, ste se vprašali, kje ste tukaj vi? Kaj če to počnete vse svoje življenje le zato, da se izognete temu, da bi končno sebi nekaj izbrali ali omogočili, ne da bi pri tem imeli občutek krivde?  

Verjemite, sama zelo dobro vem, kako je to. Namreč večino svojega življenja sem izbirala in tudi denar porabljala najprej za druge, le zato da bi jih osrečila, medtem ko si zase nisem izbrala imeti določenih stvari, ker »ni bilo denarja«. Pa velikokrat je tudi bil. A tega nisem videla tako.

Vendar zato danes nisem postala nič bogatejša na mojem računu. Saj sem spoznala, da je nemogoče, da bom imela več, če zase ne izberem tisto kar mi bo pomagalo. Zato sem se pred leti kljub pomanjkanju denarja “sebično” odločila zase in danes sem za to nagrajena.
Kot poznamo rek: » Bog je najprej sebi ustvaril brado«, šele potem drugim.

Torej dragi moji, zakaj tudi Vi sedaj najprej ne poskrbite zase, da boste resnično v celoti delovali OK? Saj le takrat, ko se boste resnično odlično počutili in boste zadovoljni v celoti, boste lahko tudi brez pričakovanj in omejitev, tako dajali naprej kot tudi prejemali od drugih. In to je lahko vse, denar, zdravje, uspeh, znanje, ljubezen, veselje…

Torej, vprašajte se: “Kaj  izbiram danes? Sebe ali denar?” Mogoče boste odgovor prejeli takoj. Zagotovo pa kmalu, če se boste to vprašali vsak dan.

Čaroben pozdrav,
Simona-Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja