Tibetanska refleksna masaža vratu in glave

Tibetanska refleksna masaža

Tibetanska refleksna masaža vratu in glave

Tibetanska refleksna masaža vratu in glave je sodobna oblika refleksoterapije avtorice Lone Sorensen, ki je zasnovana na starem tibetanskem sistemu zdravljenja, vendar posodobljena z dodanimi tehnikami iz indijskega, perzijanskega, grškega in kitajskega sistema zdravljenja.

48,00

Metoda je izjemno sprostitvena, izvaja se na zadnjem delu glave in vratu ter na zgornjem delu hrbta.

Tibetanska refleksoterapija vratu in glave je zelo učinkovita pri težavah kot so:

Izboljša se lahko simptomatika pri Alzheimerjevi bolezni, demenci in Parkinsonovi bolezni.

Tibetanski sistem zdravljenja se še dandanes uporablja v Tibetu, Indiji, Nepalu, Butanu Ladakhu, Sibiriji, na Kitajskem, v Mongoliji, v zadnjem času pa tudi v nekaterih delih Evrope in Severne Amerike. Temelji na prepričanju, da se vsaka bolezen razvije zaradi treh “strupov” duha: nevednost, navezanost in sovraštvo.

Kako deluje in za koga je primerna?

Tretma se izvaja ležeče ali sede na refleksnih conah vratu in glave. S stimulacijo določenih točk in con delujemo na živčevje, sproščamo mišice in tetive celega telesa, telesna drža se izboljša. Z delom na točno določene cone se sprostijo medvretenčni prostori celotne hrbtenice in na tak način izboljšamo pretok krvi, limfe, energije in živčnih impulzov.

Tretma je odlična izbira za vse, ki se soočate z zakrčenostjo vratnih mišic. Ob dolgotrajnem stresu, sedenju za računalnikom, vedno istih gibih z rokami, se najprej zakrčijo vratne mišice.

Tibetanska refleksna terapija je primerna za vse, katerih težave so posledice slabe drže.

Od drže telesa in zdravja hrbtenice je odvisno, kako so oživčeni naši notranji organi. V kar 85% primerov je slaba drža posledica nesimetrične zakrčenosti mišic, ki nastane zaradi človekovih čustvenih reakcij. Ob dolgotrajnem stresu se najprej zakrčijo mišice vratu in povzročijo glavobole, lahko tudi vrtoglavice.

Med tretmajem delujemo prav na ta področja, zato je že po prvem tretmaju velikokrat začutiti lahkotnejši in sproščen občutek v vratu, glavi in ramenskem predelu.

Tibetanska refleksna terapija vratu in glave ni primerna za osebe, ki imajo večje težave z osteoporozo in hernijo vratnih vretenc. V takšnih primerih se tretma izvaja na stopalih.

Kaj lahko pričakuješ po terapiji?

Po tretmaju ljudje opažajo večjo sproščenost v ramenskem in vratnem predelu, sproščen občutek in občutek ugodja po celem telesu, povečano prekrvavitev v glavi, utrujenost, tudi glavobol, povečano izločanje. Nekateri ne zaznajo ničesar posebnega.

Vse reakcije jemljemo pozitivno, saj kažejo, da smo prebudili telesno vitalnost. Ker po tretmaju pogosto pride do pospešenega izločanja strupenih snovi skozi razne telesne tekočine, svetujemo, da pijete večje količine vode, ki pomaga telesu pri razstrupljanju.

V celem telesu se izboljša pretok: