Imejte radi svoje telo

imejte-radi-svoje-telo-dotik-lahkotnosti
Ne namenjajte pozornosti samo zunanjosti...

Ponovno se vam oglašam z mojimi mislimi in opažanji.
V preteklih dneh in tudi danes sem si vzela malo več časa zase, za svojo energijo in sprostitev ter kvalitetno preživet čas s seboj in z družino.
Prav tako pa sem se podala po opravkih, ki so me čakali in klicali. Med drugim sem tako pristala v frizerskem in kozmetičnem salonu. Tja je pred menoj prišla gospa srednjih let, ki se je že pustila razvajati svoji frizerki. Ta ji je uredila tako frizuro kot oblikovala obrvi.
Ti lepotni opravki so danes že stalnica in iz mojega vidika tudi ni nič narobe s tem. Menim, da je pomembno, da si ženske vzamemo čas zase in se uredimo, da se počutimo lepe, kar nam povečuje samozavest. Ker sem pa med drugim bila tam nenamerno deležna tudi pogovora med gospo in frizerko, sem prišla do določenega zavedanja. Gospa se je namreč s svojo frizerko pogovarjala o svojih terapijah, ki jih že dal časa izvaja za svoje srce v eni izmed zdravstvenih ustanov. Te terapije med drugim vsebujejo tudi telovadbo, kot je 40-minutno kolesarjenje v terapevtskem prostoru. Kar se mi je seveda zdelo super.
A se mi je na podlagi naslednjih besed , ki sem jih slišala pojavilo vprašanje. Kot je gospa sama razložila, hodi na terapije v glavnem kolesarit, ker je to dobro za srce. In nato jo je frizerka vprašala, če je potemtakem kolesarjenje zdravo za srce. Gospa je seveda na to vprašanje odgovorila pritrdilno. “Zakaj pa torej tega ne počnete v naravi, na prostem?” jo je ponovno vprašala frizerka. Temu je sledil odgovor: “Saj bi, ampak …”. Gospa je začela naštevati vrsto razlogov, zakaj ne more kolesariti na prostem.

Bistvo tega, kar vam želim danes jaz sporočiti pa je:
Zakaj svojemu telesu ne namenite več časa, nege in vzdrževanja za svoje notranje organe, ki so življenjskega pomena za vaše delovanje?
Medtem ko z lahkoto in veseljem namenite tako čas kot denar za svoj zunanji izgled, ki pa velikokrat zakriva vaš notranji jaz in vaše občutke.

Torej, če si resnično želite izgledati lepi, vitalni in nenazadnje se tudi počutiti tako, namenite svoj čas in seveda tudi denar, če je to potrebno, za dejavnosti in stvari, ki vas bodo ohranjale lepe in vitalne tudi od znotraj ter vas bodo med drugim še napolnile z življenjsko energijo, ki je resnično pomembna za ohranjanje vaše mladosti in izgleda.

Čaroben pozdrav,
Vaša Simona

P.S. Če vam je prispevek všeč, bom vesela vaše delitve le-tega z drugimi.

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja