Dan duševnega zdravja in boja proti bolečini

dan-dusevnega-zdravja-in-boja-proti-bolecini

Kot si morda zasledila, 10. oktobra obeležujemo dan duševnega zdravja, danes, 11. oktobra pa dan boja proti bolečini.

In duševno zdravje kot tudi življenje brez bolečine je ključno za dolgo in lepo življenje. Tako za posameznika kot za vse nas.

Pa vendar opažam, da se še vedno premalo govori, ozavešča in nenazadnje pomaga ljudem, ki potrebujejo pomoč.

Sama priznam, da sem bila veliko let v vrtincu depresije, anksioznosti, v oklepu strahu,  v motnji pomanjkanja pozornosti, kot tudi v izgubi spomina. Kar so simptomi za naše porušeno mentalno zdravje in duševno zdravje.

A sama se tega niti nisem najbolj zavedala, saj v okolici in tudi  v družini, katere del sem bila takrat, je to bilo le nekaj, s čimer se vsaka oseba sreča dandanes in je to nekako bilo »normalno«.

Ko pogledam sedaj nazaj je vse to, kot še veliko drugih znakov, ki sem jih imela takrat, bilo »nenormalno«. Pa ne glede ali je to bila posledica dela, bolezni s katero sem živela ali le načina razmišljanja.

A tudi jaz, kot že veliko drugih oseb na tem svetu, sem za rešitev te težave odkrila pomoč.

Sicer ne ravno s psihoterapijo ali kakšnim drugim terapevtom, kot to najde večina, ampak z pripomočkom imenovanim Access Bars,  ki je osnova tehnika Access Consciousnessa

(Dostop do zavedanja )in je meni osebno rešil življenje.

Čeprav takrat, ko sem se srečala s to tehniko, nisem ravno najbolj razmišljala o tem, da bi si pomagala na duševnem zdravju, ampak sem se le hotela izogniti operaciji, na katero sem bila naročena in katere sem se kar precej bala.

A kot se je izkazalo, so vse težave, ki sem jih imela takrat, kot tudi bolečine, bile posledica mojega porušenega mentalnega in duševnega zdravja.

Res je tudi, da mi je takrat kar nekaj zdravnikov dejalo, da je z mano telesno vse OK in da vse to izvira iz moje glave. Vendar tega jaz seveda nisem hotela sprejeti in na nek način tudi ne priznati.

Kajti mislila sem si, kako me lahko hrbtenica, roke, noge kot še marsikaj drugega v mojem telesu bolijo, le iz tega »da je vse v moji glavi«.

A sem kmalu, ko sem odkrila to tehniko, ugotovila, da dejansko je res vse v moji glavi. Saj ne samo, da so se mi po par tretmajih Access Bars zmanjšale migrene in neznosni glavoboli. Tudi moja glava je postajala zmeraj bolj lahka, bilo je manj negativnih misli, bila sem bolj umirjena in na dogodke, ki so me prej dobesedno jezili in mi parali živce, se nisem več odzivala tako jezno.

Seveda pa sem se začela počutiti veliko bolje. Bila sem bolj polna energije, več sem se smejala in moje bolečine, ki so bile takrat stalnica mojega življenja, so začele izginjati. Pa še marsikaj se mi je očistilo iz telesa.

Vsega tega ne bi prejela, če se ne bi takrat odločila za te moje Access Barse, kot tudi za ponujeno pomoč v obliki pogovora.

In to dragi moji, ki me berete in spremljate, lahko prejmete tudi vi.

Le dovolite si stopiti ven iz svoje cone »neugodja, bolečin, anksioznosti, depresije, strahu in žalosti«, ter prosite za pomoč. Pa naj bo to takšna, kot sem jo poiskala jaz ali pomoč psihoterapevta. Važno je le, da spregovorite o tem in si priznate, da potrebujete pomoč.

To namreč ni nič sramotnega, nič napačnega in nihče vas ne bo obsojal zaradi tega. Če pa vas bo, se očitno tudi sam spopada s takšnimi težavami, pa si noče priznati. Saj tisti, ki najbolj sodijo druge, dejansko sodijo sebe.

Zato dragi moji, stopite ven iz sodb, projekcij, pričakovanj  in čustev drugih ljudi, ter si dovolite biti zdravi ter srečni. Saj to je najlepše darilo življenja in nekaj najlepšega, kar lahko naredite zase.

In le z dobrim mentalnim in duševnim zdravjem imate lahko zdravo in lepo telo, ki vas bo držalo pokonci tudi v vaši starosti. Pa ne glede na to, ali jo boste dočakali stari 80 let ali 100 let.

Vsako življenjsko obdobje je lahko lepo in čudovito, če le najprej poskrbite zase, za svoj um in svoje telo.

Tako kot to počnem jaz sleherni dan, zadnja 3 leta in bom to počela še naprej.

Če pa te zanima kaj več o tem, kako lahko pomagam tudi tebi, pa mi le piši na info@dotiklahkotnosti.si in z veseljem ti bom odgovorila.

Za vse vas, ki pa še Access Barsov niste poskusili, pa tudi v mesecu  oktobru 2021 nudim brezplačni 45-minutni poskusni Access Bars tretma.  Le naročiti se morate in vaša pokušina se lahko prične.

Lahkoten pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja