Česa nas je resnično strah?

cesa-nas-je-resnicno-strah-dotik-lahkotnosti
Premagala sem svoje strahove in postala....

No, pa je prišel mesec december in z njim tudi čas, ko prevetrimo vse, kar smo doživeli v tem letu. Postavljamo si nove cilje oz. meni ljubše “tarče” za prihajajoče leto.

Seveda se nam pri postavljanju novih ciljev oz. tarč kasneje velikokrat ne izide tako, kot smo si zastavili in zato smo tudi razočarani ter nezaupljivi. A v resnici nam na poti do realizacije naših ciljev stoji strah. In tukaj bi postavila vprašanje: “Česa nas je resnično strah?”

Ali se sploh v resnici zavedamo tega, česar nas je strah? Nas je res strah tega, da bomo izgubili denar, ne bomo imeli podpore drugih in da ne bomo všeč drugim, če se bomo odločili za uresničitev svojih sanj? Ali nas je dejansko strah, da bomo morali sami kaj narediti in spremeniti, da se nam bo to resnično uresničilo.

Namreč sama sem ugotovila, da je veliko lažje ustvariti nekaj novega ali drugačnega, ko iz sebe odstranimo strah pred tem, komu bomo ustregli, kako bomo preživeli in kaj bomo s tem pridobili. Šele, ko sem izpustila takšne strahove iz sebe, sem lahko začela slediti sebi in izbirati to, kar je zame lahkotno in me radosti. Sedaj sem vesela in obenem tudi ponosna nase, da sem kljub vsem pomislekom in obsojanjem, ki so jih imeli in jih še imajo drugi o tem, za kar sem se odločila, naredila prav to. Le na takšen način sem sedaj končno prišla do tega, da sem sedaj Access Bars terapevt in po novem tudi refleksoterapevt. Ja, tudi to znam! To je tisto, kar me osrečuje in mi daje energijo.

In zagotovo se moja pot tukaj ne bo ustavila in bom lahko še več ustvarila in ponudila drugim. Tako da, če si želite ob koncu leta postaviti nove cilje, se obenem tudi vprašajte, česa vas je strah in to razbremenite. Strah spremenite v takšno obliko, kot da že živite svoje cilje in videli boste, vaši cilji bodo veliko lažje dosegljivi, kot si sedaj predstavljate.

Kaj vse je še mogoče?

Simona 🙂

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja