Ali veš, kaj je tvoje največje bogastvo?

To si zagotovo že slišala: “Zdravje je naše največje bogastvo”.

Prav tako o zdravju obstaja vrsta pregovorov in modrih misli, kot so:

»Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran.«

»Ljubi svoje telo, saj ne moreš skrbeti za nekaj kar sovražiš.”

“Vsaka bolezen v sebi nosi lekcijo za nas.”

In dobro je, da opazujemo svoje telo in da smo pozorni na neobičajne spremembe.

Kako dragoceno je zdravje, pa večina ljudi ozavesti šele, ko zboli. In takrat šele oseba gre k zdravniku in mu opiše svoje težave ter pričakuje hitro rešitev.

A velikokrat samo zdravila, napotki zdravnika in mirovanje, ne rešijo težave. Rešitev težav velikokrat leži v nas samih oz., če sem natančnejša, v tebi.

Saj, kot sem že velikokrat omenila, tvoje telo potrebuje enako vzdrževanje, kot tvoj avtomobil ali stroj, ki ga uporabljaš doma.

In to ne mislim samo v pomenu, da svoje telo neguješ in skrbiš, da je lepo na zunaj.

Bolj je pomembno to, da skrbiš za svoje telo in svoje zdravje od znotraj.

Kar pomeni, da se zaveš, kaj počneš s svojim telesom, kaj ješ in piješ, ter seveda kako ravnaš z njim. Kako se giblješ, kaj mu nudiš in s čim ga izčrpavaš.

Se kdaj vprašaš to? Ali si le rečeš: “Saj vem da bi morala/a, pa zaenkrat še nimam časa za to.”… “Saj bom, samo še to, naredim, ali samo da še otroci zrastejo, pa bom.”

Poznaš te stavke?

Jaz vem, da sem jih.

In velikokrat so bili izgovori za to, da nekaj nisem naredila zase ali za svoje telo. Ampak sem le ignorirala bolečino, vzela kakšno zdravilo in nadaljevala s starimi navadami naprej.

Vse dokler me ni telo izdalo oz. me pustilo na cedilu. To pomeni – vse dokler nisem obležala brez moči in volje ter kančka energije v postelji, popolnoma nemočna in brez kakršne koli želje po življenju.

Tako, kot to naredi avto, ko njegov motor odpove in ga nikakor več ne moremo prižgati nazaj.

Enako je pri nas ljudeh.

Saj če nismo »servisirali« svojega telesa, žal velikokrat pregori, ali kar je še hujše, obstane in se ne premakne več naprej. Kajti tvoje zdravje je na dnu in nima več moči, da bi se premaknilo naprej.

Zato te tokrat nagovarjam, da poskrbiš za svoje zdravje in telo, dokler še je čas. Ne glede na to ali si trenutno zdrava ali pa tudi ne in ali imaš denar in čas ali ne.

Zdravje je res največje bogastvo. In za to bogastvo v največji meri lahko poskrbiš sam/a. Nihče drug ne more narediti spremembe pri tebi, kot ti.

Ti si tista ali tisti, ki mora stopiti korak naprej oz. ven iz svoje rutine in vpeljati ter poskusiti nekaj novega, drugačnega in seveda veliko bolj negovalnega za svoje telo in zdravje. Ti si tista ali tisti, ki lahko pozdravi svoje telo. Ne zdravnik. Zdravnik je samo pomočnik, ki svetuje, ti pomaga in ti daje napotek, kaj je treba narediti.

Ti in samo ti, pa si tista oz. tisti, ki mora narediti spremembe, narediti servis na svojem telesu in korake  v drugo smer, da se tvoje zdravje izboljša.

Kajti zdravje je v tvojih rokah.

Vsi ostali ljudje (zdravniki, terapevti, maserji,…), pa so le pomočniki, ki ti pomagajo ohraniti tvoje zdravje.

Zato ohrani svoje zdravje še mnogo let naprej in dovoli svojemu pomočniku, lahko tudi meni, da ti pomagamo.

Saj, če še ne veš, sem tudi sama to storila pred leti in ravno zaradi tega lahko svojo pomoč dajem tebi danes naprej.

Če pa še ne veš, kaj pri meni dobiš, pa si oglej tukaj ali mi piši na info@dotiklahkotnosti.si in z veseljem ti bom pomagala pri »servisu »tvojega telesa.

Lahkoten pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja