Ali res ni časa?

ali-res-ni-casa-dotik-lahkotnosti

Tečejo dnevi, tedni in ponovno je mesec naokoli, ko se zavem, da bi lahko nekaj novega ustvarila, naredila, se naučila ali se s kom preprosto dobila. A tako kot večina ljudi, se tudi jaz včasih še v svojih mislih in občutkih zalotim, da se mi zdi, kot da nimam dovolj časa, da bi vse to postorila.

Pa je to res? A res nimamo dovolj časa za vse to, kar si želimo postoriti, videti, občutiti in doživeti? Ali so vse to projekcije nekoga ali nečesa drugega?

Je res, da nimamo časa, da se v miru usedemo v naravi, se dobimo s prijateljico na kavi ali čaju, si privoščimo sprostitveno masažo ali lepotni tretma? Res nimamo časa za vse to? Ali si ga preprosto nočemo izbrati, saj menimo, da nam ne pripada?

Ste kdaj pomislili, da kadar sami sebi ne izberemo nekaj, kar nas bo sprostilo, napolnilo z novo energijo, nam dali nov zagon in svež veter v naša jadra, dejansko sebi ne dopuščamo izbrati več. Ne dopuščamo, da bi se počutili bolje, ampak na sebe vlečemo krivdo, kaj vse bo narobe, če si to ali ono izberemo? Koga vse bomo prikrajšali in komu vse bomo s tem škodili? Npr., če gremo na sprehod v naravo, doma pa nas čaka kup perila za likanje. Si damo krivdo, ker imamo še veliko dela doma, medtem ko se bomo sproščali v naravi? Pa je to res tako narobe? Ne, dragi moji, ni.

Saj ko si izberemo nekaj lepega, lahkotnega in kar nas obenem še polni z novo energijo in motivacijo, bomo vse, kar nas še čaka opravili veliko bolje in z več volje.

Zato prenehajte si govoriti, da vam ne pripada in da še ni čas za vas. Ker so to vse sodbe, ki pa niso vaše. V večini so od nekoga drugega. Od ljudi, ki vas sodijo in želijo, da obstanete, kjer ste, saj tako tem osebam delate uslugo ali jim pomagate, da se ne rabijo spremeniti. Pomagate jim, da ostajajo v svoji coni udobja in da drugi postorijo stvari namesto njih. In to, dragi moji, so tatovi časa. Ne to, kar počnemo zase, za svojo dušo, srce in za to, da se mi in naši bližnji dobro počutijo.

Bodite vi in izberite si svoj čas.

Lahkoten pozdrav,

Simona – Dotik lahkotnosti

Ne zamudi nobenega mojega zapisa več!

Prijavi se na novice

Deli koristne vsebine na Facebooku

Sorodni prispevki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja